الاثنين، 2 ديسمبر 2013

تعالى اعلمك اكله شهيه ايرانيه اسمها بالعربى الشيخ الغامى

المرة دى حأقدم لكم يا ستات طريقة أكلة هى أكلة مش مصرية لكن حنلاقى فيها

النفس المصرى واضح جدا الاكلة هى (امام بيلدى ) طبعا الاسم مش عربى

لأن الأكلة دى ايرانية ومعنى الاسم بالعربى (الشيخ الغامى )يعنى المغمى عليه

المهم مقادير الامام بيلدى ايه *المقادير يا ستى هى:

نجيب كام وحدة باذنجانة أسود +حزمة مقدونس+حبات طماطم +ملعقة ثوم +

بصلة+عصير ليمونةكبيرة+التوابل طبعا

&&الطريقة &&

$ فى الاول تقشرى الباذنجانات بطريقة طولية بحيث انها تكون شرحة سوداء

وشريحة مقشرة بيضاء

$ بعد كده تشق الباذنجانة شق واحد طولى مع ملاحظة عدم نزع الذرةمن الباذنجانة

$ تقشر الطماطم ثم تقطع $تقطع البصلة وتشوح حتى تذبل

$يقطع المقدونس قطع خشنة مش ناعمة $نضع الجميع مع بعض ونخلطهم ثم نحشى بهم الباذنجان طبعا فى الناحية المشقوقة $حطى الباذنجان فىحلةمع وضع كوب ماء وعصير الليمونة والتوابل $سبيهم على نارهادية حتى تنضج الباذنجانات

حتاخد حوالى نصف ساعة تقريبا وبالهنا والشفا








from http://www.nmisr.com/vb/showthread.php?t=528401

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق