الثلاثاء، 3 ديسمبر 2013

اهم النصائح لقالب كيك مضمون وتسلم ايدك



تشتكى بعض السيدات أن الكيك قد لا يخرج معهم كما تحب الواحدة منهن فإليك بعض النصائح الهامة التى تضمن لك قالب كيك كما تحبين

أولا :إذا كان الكيك سطحه متكسر اعرفى أن هناك سببا من اربعة اسباب :

فإما ان الدقيق كثير أو ان السوائل قليلة أو ان الحرارة مرتفعة أو ان الخليط

غير مبسط جيدا فى القالب

ثانيا : إذا رفع جانب من الكيك أكثر من الثانى اعرفى برضه ان هناك اربعة اسباب اما ان قعر القالب غير مستو أو ان الخليط غير مبسط فى القالب أو

قضبان الفرن غير مستوية أوان الصينية مش فى وسط الفرنتماما

ثالثا: لو ما ارتفعش الكيك اصلا يبقى فى سبب برضة من ثلاثة فاولا

ممكن يكون السكر أو السوائل أو السمن كتر شوية أو ان كمية الطحين قليلة أو الحرارة عالية جدا

ودلوقتى يا ستى خدى منى بعض الاحتياطات علشان قالب الكيك يطلع

معاكى عشرة على عشرة : سخنة الفرن قبل خلط الكيك وبعد كده حطى القالب فى وسط الفرن واحذرى ان يلمس الجوانب للفرن وبعد كده احكمى اغلاق الفرن جيدا اوعى تفتحى الفرن ولكن انظرى عليه من الزجاج ولما تطلعيه بعد نضجه استى عشر دقايق وبعدين اقلبيه






from http://www.nmisr.com/vb/showthread.php?t=528723

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق