الخميس، 5 ديسمبر 2013

البهارات والتوابل تعرفى على فوائدها وفي اى اكله تستخدم

كل ست بيت بتحب اكلها يكون طعمه حلو ويقولوا عليها انها طباخه بريمو تعالي اتعرفي على نكهات البهارات واستخدامتها بالنسبة لاكلك وايه اللي مفروض يكون موجود عند في مطبخك من البهارات دي.







[H2]البهارات والتوابل تعرفى على فوائدها وفي اى اكله تستخدم [/H2]



_القرفه بتعطي لاكلك نكهة لذيذة وطبعا في اكلات بتحتاج تحطي فيها كتير واكلات بتحطي كمية قليلة وبتعتبر القرفه مفيده السكر لانها بتنظم مستوى الانسلوين في الدم.

_القرنفل نكهته وريحته لذيذه وخصوصا مع الفراخ واللحمه لما تتبليها.

_الروزماري ايضا نكهته حلوة وبيحافظ على صحة القلب وبينشط الجسم.

_الكاري بيفتح الشهيه وله مذاق جميل وبينشط الذاكرة.

_جوزة الطيب يمكن استعمال بكميات قليلة وتعطي للحوم نكهة جميله.

_الزعتر ممكن يدخل في طبق السلطه وهو بيقي من السموم ويريح الجهاز التنفسي.

_الزنجبيل يساعد على حرق الدهون لو تناولتي كوب قبل الاكل لانه يعطي الاكل نكهة ممتازه.

_الفلفل الاحمر والاسود والابيض كلهم لاغنى عنهم في كل اكله ولكن يجب عدم الاكثار منه لانه يسبب اضرار في المعده.

_الحبهان او الهيل ممكن تستخدميه في القهوة فانه يعطي نكهة جميله جدا ويعطي للفم رائحة جميلة اذا تم مضغ واحده على الريق.

_الكمون وهو مفيد وخاصة انه بالكالسيوم واذا استعملتيه في تتبيلة السمك فانه يعطي طعم لذيذ ويعالج الانتفاخ.

وهو مفيد وخاصة انه بالكالسيوم واذا استعملتيه في تتبيلة السمك فانه يعطي طعم لذيذ ويعالج الانتفاخ.





from http://www.nmisr.com/vb/showthread.php?t=529371

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق