السبت، 14 ديسمبر 2013

طريقة عمل حمص الشام - الحلابسة المصرية - المشروب الأفضل فى الشتاء


حمص الشام أفضل مشروب فى هذا البرد



احنا دايما نبحث عن المشروبات الدافئه التى تعطينا الطاقه وترفع درجة حرارة الجسم فى هذا الجو السئ وشدة البرودة ومن أفضل المشروبات هو مشروب حمص الشام أو الحلابسه

المقادير

هنجيب كيلو حمص الشام وفصين من الثوم المفروم

3 حبات من الطماطم مضروبه فى الخلاط

وكمان 4 جزرات مبشوره

وحوالى 5 معالق كمون وملح وشطه حسب الرغبه

الطريقه

أول حاجه نعملها هننقع الحمص لمدة يوم كامل تقريبا وبعد كده

هنصفى الحمص ونضعه على النار مع الماء ونضع معاه الجزر والثوم ونتركه على النار لمدة 20 دقيقه وبعد كده نضع عليه الطماطم المضروبه والكمون والملح والشطه ونتركه 10 دقائق كمان وبالهنا والشفا






from http://www.nmisr.com/vb/showthread.php?t=531678

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق